fbpx

Inspirasjon

Vi presenterer noen artikler og bilder til inspirasjon for den som tumler med husplaner!

Flere artikler til  inspirasjon!

Funkis i Stølsvikvegen

Når vi svinger inn veien til Hetlevik, kommer et litt annerledes hus til syne. Et funkishus som ikke ser ut som de andre i nabolaget.

Stølsvikvegen, funkishus fra Ravnanger HusPernille og Jonas møter oss i døren. De har vært sammen i 9 år og har to barn sammen. På denne tiden har de spart og endelig kjøpt tomten vi nå besøker. Allerede i gangen blir vi møtt med magisk utsikt. En heldekkende glassfasade som gir masse lys og huset blir forlenget med en utsikt mot havet, som et evig skiftende maleri. Like innenfor gangen finner vi stuen til venstre og kjøkkenet til høyre.

Jonas tar oss med inn på kjøkkenet og forteller litt om løsningen de har valgt.

– Vi ønsket et kjøkken som var åpent og enkelt å vedlikeholde. Vi satt også inn en ekstra matbod slik at vi kunne lett rydde bort litt større ting slik som barnestoler og støvsuger. Vi ønsket rene flater og mye skapplass.

Utsiktskjøkken i sort

Sort går igjen på kjøkkenet, veggene, skap, øyen, karmer og møbler. De har valgt en åpen kjøkkenløsning, slik har du god kontroll på barna når middagen lages. Vi ønsket at når gjester er på besøk eller vi som familie skal spise, at vi kan lage mat og være sammen. Slik får vi kvalitetstid samtidig med daglige gjøremål.

Et massivt spisebord står foran vinduet og her kan du nyte både utsikten og maten.

Sort og jordfarger er gjennomgående farger i interiøret og man ser tydelig at Pernille og Jonas har hatt en tanke bak hver eneste løsning. De visste at det var dristig å velge sort, men Jonas forteller at de kompenserer for alt det sorte med de store vindusoverflatene som gir mye lys. -Det var ingen tvil om at vi skulle bruke sort i både interiør og fargevalg på for eksempel vegger og tak, men det har alltid vært en tanke bak valgene. Vi ville aldri malt taket på badet sort hvis ikke vi hadde 3 meter under taket. Det var litt morsomt når maleren kom og ikke trodde på at vi skulle ha sort tak, men selv om å han ble overrasket over valget sa han etterpå at det ble kjempefint.

Vi har også deler av fasaden som er sort, dette er også fordi vi ønsket å skape noe litt annerledes og tøft. Vi ville skille oss litt ut, men det er også av praktiske årsaker. Murpussen er vedlikeholdsfri og ved å bruke sort murpuss så holder det seg desto lenger. Vi har brukt mye tid og kanskje mer tid enn de fleste til å planlegge hvordan dette huset skulle se ut. Vi hadde mange ideer og drømmer.

– Det er en ting å ha en drøm, men om det fungerer i praksis er en annen ting, ler Pernille. Ravnanger Hus har hjulpet oss masse på veien for at tankene og drømmene faktisk ville la seg gjøre.

Fasade i glass?

– For eksempel ønsket vi at hele veggen på forsiden av huset skulle være i glass. Vi skjønte fort at dette kunne bli litt av en utfordring og veldig kostbart. Ved hjelp av Ravnanger Hus bestemte vi oss for å lage rammer rundt vinduene som glir fint inn med resten av designet og skaper det samme utrykket vi ønsket. Vi trengte råd, tips og triks av fagfolk med erfaring som vet hva som fungerer og ikke. Ravnanger Hus satte seg inn i vår drøm og gjorde den virkelighet.

Pernille og Jonas har tenkt mye på de ulike fasene i livet og hvordan dette kan integreres i et hus som skal vare dem livet ut. – Vi ønsket å bygge en annen etasje som blir barnas egen plass. Når guttene blir eldre har de egen stue, bad og soverom oppe, forteller Pernille. Slik har de plass til venner på besøk og kan være litt skjermet fra foreldre. Det har vært viktig for oss å bygge et hus som passer alle etapper i livet. Fra småbarnsforeldre til tenåringer og etter hvert når vi blir gamle. Derfor har vi også alt vi trenger i første etasje med åpen løsning og alle fasiliteter.

Design-bevisste huseiere

Samtidig som Pernille og Jonas har vært veldig praktiske har de også vært veldig bevisste på design.

Når vi tar turen fra kjøkkenet til stuen og inn til soverommet følger utsikten deg hele veien. Godt lys og åpen planløsning gir et fantastisk inntrykk av naturen og sjøen på nært hold. Når vi beveger oss inn til soverommet skyver Pernille opp en dør og et walk in closet kommer frem. Det er godt organisert og gir oss en følelse av oversikt og fokus på praktiske løsninger.

Soverom, Stølsvikvegen, funkishus fra Ravnanger Hus– Vi hadde noen ideer som vi kunne utføre fordi vi har hatt et så godt samarbeid med Ravnanger Hus og vi har kommet med innspill og tatt stor del i planleggingen og utførelsen selv. Pernille har alltid hatt en drøm om at soverommet skulle være som å våkne opp på et deilig hotellrom. Derfor har de åpnet opp mellom soverom og bad.

Åpent, lyst og et marmordekket bad fra topp til bunn. Det er store fliser og du sitter egentlig og venter på romservice. Pernille ler litt og sier at de skal sette inn en glassdør etterhvert for å skjerme for fukt og damp.

De har også installert smarthus. – For oss er det viktig å ha tid til familie og samhold oppi A4 livet som er fylt med så mye «må» ting. Vi vil jo være med i fremtiden og det sparer vi strøm på også. Når vi går ut av huset trenger vi bare trykke på en bryter så slukker alt lyset i hele huset seg. Vi har også en bryter ved sengen som gjør det samme, du kan legge inn det meste i smarthus. Jonas tenker han skal legge inn at kaffetrakteren starter om morgenen og smiler lurt.

Åpen løsning bad – soverom

Bad, Stølsvikvegen, funkishus fra Ravnanger HusDet har vært mange utfordringer med å få ferdig huset. Pernille og Jonas bodde i en ettromsleilighet da byggingen var i gang. – Vi var nødt til å spare penger og bo i nærheten slik at jeg enkelt kunne reise til og fra huset, sier Jonas.

Pernille var høygravid og ivrig på å få huset ferdig så de kunne flytte inn. Hun var godt involvert i hvordan huset skulle bli tilslutt. – Jeg skjønte fort at ting tar tid og vi hadde ikke lagt inn møbler i budsjettet så det anbefaler jeg alle å tenke på, smiler hun lurt.

Pernille og Jonas er veldig fornøyd med resultatet de har skapt sammen med Ravnanger hus og sier at de hadde aldri klart å få til dette prosjektet uten god hjelp og service fra dem.  Vi har fortsatt uteområde og andre små ting som må komme i orden, men vi må nok spare litt mer. Det er deilig å kunne se at drømmen virkelig kan realiseres og selv om en løsning ikke fungerer i praksis så har vi fått god hjelp med å finne andre løsninger som har gitt oss like godt resultat.

For oss kommer familien først og det å kunne skape et funksjonelt hus med lite vedlikehold gir oss mer tid sammen som en familie, det har vært målet vårt hele veien. Så nå gleder vi oss til å bli helt ferdige!

Flere artikler kommer snart...

Kontakt oss!


"